Simplification
Simplification
//ukiss-0330

Follow
Dashboard
Entries About Stuff

5 BUKHARI
Monday, 7 December 2015 | 22:26 | 0 Kawaii ?

Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang ,

last aku post time aku form 3 kann .. dan sekarang aku nak cite pasal kehidupan aku selama aku form 4 and form 5 . pada tahun 2014 aku buat keputusan untuk masuk kelas bukhari iaitu satu-satunya kelas budak2 akaun . yang lain semua kelas sains . aku tak tahu kenapa kata hati aku kuat mengatakan yang aku cenderung untuk masuk kelas tu . mula2 memang dalam dilema kot nak pilihkelas akaun or kelas sains . Allah dah takdirkan aku dudok kelas tu . Awal-awal form4 biasalah penuh dengan kesedihan . kawan2 lama ada yg pindah amik angin baru ke sekolah lain . nak buat macam mana kan dah lumrah kehidupan . setiap pertemuan pasti ada perpisahan . Hilangnya rakan-rakan kami Allah gantikan dengan rakan-rakan yang baru yang sangat happening. aku bersyukur kerana Allah kurniakan kawan2 yg baik utk aku . tak payah kenang yg dah pergi . manfaatkan yang baru datang ni . ookay hidup form 4 tau2 jelah aku tak study sangat pun asyik maiiiinnnnnnn jaaaaa. maaaiinnn n maaaiiinn . huihh apalah nak jadii . dah tak tahu nak cite ap dah pasal time aku form4 ni .kay tutop cite form 4 .


Masuk tahun 2015 , pelbagai kenangan manis yang kami cipta bersama . macam-macam kami harungi bersama. suka duka bersama . banyak lah kem2 belajar . tahun ni mmg kene start struggle . tak boleh main2 dah sbb spm penentu masa hadapan . aku taktahu nak cite apa lagi sebab segala-galanya seronok jadi senior ni hehehhehe . ade lah jugak yang pahitnye tapi dah lupe dah pun. yang aku nak cite sekarang time kitorg semue dah habis exam lah itu yang best tu . memang lah best time habis exam tapi terasa sangat lah rindu ni membuak-buak sampai sekarang . time ade kelas mmg rase nak habis cepat . bile dah habis ni mulelah rasa rindu segala bagai . Hanya Allah je yang tahu.

Kelas kitorg lah yang habis last sekali iaitu paper ekonomi . lepas paper bio mmg ramai dah yang balik n tinggal kami je lah dekat asrama tercinta ni huhuhu, kitorg ad rancang nak buat lawatan . satu per satu dugaan muncul first sekali dengan masalah duit then masalah takde cikgu pengiring pulak . tapi alhamdulillah segala-galanya dapat berjalan dengan lancar berkat kesabaran kami semua cewah hahahah .. memang seronok gileee lah dekat penang ni .. dapat rapatkan lagi ukhwah antara kami sekelas . first day , sampai2 tu terus pegi homestay dulu , aku dah bayang macam2 dah sbb ade org tu cakap homestay depan pantai .. tuptup cissss bukannya dpn pantai . dpn kubur cina adalah .. hahahha tapi takpa kami bersyukor daripada tak ade tempat lgsung . kan time kaseh lah dkat orang yang banyak sangat berjasa dalam mencari homestay ni cewahhh hehehhe.. 

destinasi pertame pegi escape teampark . sampai2 ja kami kat situ tetibe pulak terserempak dengan budak kerian . yang tak pahamnye asallah boleh same tempat n same waktu . mmg ade chemistry betollah . hahahha . kat sini macam2 bende aku cube mmg mencabar betol . mule2 memang takut gile lah nak buat semua benda tu tapi bile dah buat sekali rase nak buat lagi siyessssssss tak tipu . flying fox aaahhh paling best . sekrang pun rase mcm nak buat lagi , 3 kali tak cukop bagi aku cewahhh . naaak lagi klo bleh ade kt umah ni mmg hari 2 nak begayut hehehhe . kay seharian dekat situ mmg penat gile . malam tu pulak asalnye nak pegi pasar malam tuptup hujan lah pulak so tak pegi lah ... 



next destination is bukit bendera . okay first time selfie satu kelas hhahha memang tak boleh lupa lah. itupon muat ke tak masok semua tu entah hahaha . dekat sini kami cipta lagi memori bersama . naik train same2 . macam2 lagi lahxtau dah nak cite ape .. tau2 je lah kn dekat bukit bendera tu ad ape . banyak amik2 gambo je lah. wuuuuu besttt. dah okay petang tu pulak kitorang naik bot ke pulau monyet .
nak pegi ke bot tu kene meniti stau titi ni . dia punya titi perghh memang mencabar btol . aku takdeklah takot sangat tapi bile syady jerit 2 tu tetibe rase takot sekali . hahahha then mule2 igtkan nak jalan2 je naik bot tu rupenye ade turun dekat pulau tu hadoi menyesal pulak tak tukar seluar . budak laki syok lah dapat mandi . diorg bebas je nak mandi mane2 pun tak pe . kami ni yang budak2 pompuan ni semue melilau jalan2 basahkan seluar , stokin semua lah huhuhu. naik buaian . amik angin je . okay masok pulak malam tu kami pegi padang kota .
aku igtkan tempat tu  tempat shopping2 lh ghupenye tempat makaannnn jeee tempaaat maaaakaaannnn jeeee... okay xpe kita rasa skit yang dok kata pasemboq sedap sangat tu .. hahahha lepas makan jalan2 dekat tepi pantai .. tercapai jugaklahhasrat gue nak jalan2 tepi pantai time waktu malam . best angin sepoi2 bahasa cewahh. main giant bubble .

tibalah hari terakhir kami disini . perasaan macam2 ada . hari last ni pegi satu tempat je . muzium 3D . ntah taktau lah muzium ni btol2 dia punya muzium 3D or yg lain sebab mcm yg lain je ntah lah tapi papepon enjoy je.



Tamatlah sudah perjalanan kami . okay nak ucap trimas dekat semue classmates gue yang terchinnntaaa niii . 
syady, yuni, naimi, anis pah,nisa, zulfah, aiesyah,ulfa,rauhah,fatin,haziyah,zaty,nani,
ain rafeeq,iwani

hisyam, along, nabil, daus, izo ,amri ,danial, haiy , ehsan 




SAYONARAAAAAAA !!! ADA JODOH JUMPA LAGI





Older Post

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : AinHanisah
Best View in Google Chrome